Із затриманого білоруського опозиціонера, за традиціями роспропаганди, почали ліпити казна-що (ВІДЕО)

Російські та білоруські провладні ЗМІ ось уже кілька днів смакують новину про те, що опозиціонер Роман Протасевич нібито воював в "Азові" за незалежність України. Що, на думку пропагандистів, звісно ж, страшний злочин. Бойовики "ЛНР" уже навіть звернулися до влади Білорусі з вимогою видати Протасевича на розправу.

Про це пише Денис Казанський, представник України від окупованих територій на колишніх т.зв. Мінських переговорах.

Роман Протасевич в "Азові" справді був, що вже підтвердив комбат Андрій Білецький. Але тільки не як боєць, а як військовий кореспондент. Тобто комбатантом він не був і в бойових діях участі не брав.

Відеосюжет "Громадського" від березня 2015 року показує бої в Широкиному. І на 4:40 в кадрі є Роман Протасевич. Він дістав легке поранення, і йому надають допомогу. На відео видно, що на відміну від бійців "Азова", Роман одягнений у цивільне. Був присутній на позиціях він як репортер, а не військовий.

Российские и белорусские провластные СМИ вот уже несколько дней смакуют новость о том, что оппозиционер Роман Протасевич...

Posted by Денис Казанский on Tuesday, June 1, 2021

Зараз навіть багато закордонних ЗМІ підхопили брехню росіян про те, що Протасевич воював. Отже, теоретично міг бути винен у якихось злочинах. Але Протасевич був військкором.

Його арешт – це розправа над журналістом.

білорусь війна протасевич лукашенко змі луганщина пропаганда дезінформація донеччина

Знак гривні
Знак гривні