На українських кордонах максимальна концентрація російських військ із 2014 року

Масштаби концентрації військ та техніки ЗС РФ на кордонах з Україною є найбільшими після 2014-го року. До таких висновків дійшли російські OSINT-дослідники з Conflict Intelligence Team.

Російське брязкання зброї на українських кордонах – загроза безпеці в усій Європі. Захід мусить діяти

За даними з відкритих джерел можна стверджувати, що Росія перекидає на кордон з Україною мотострілецькі, артилерійські, десантні та танкові підрозділи. Райони зосередження – Воронезька область та окупований Крим, – передає Мілітарний.

За допомогою сервісу gdevagon вдалося відстежити маршрути, за якими переміщають військових і техніку. Останню звозять з усіх територій Росії.

"Псковські десантники", що воювали проти України на Донбасі, перекинуті до окупованого Криму

Також РФ переміщає танкові підрозділи 74-ої окремої мотострілецької дивізії з Кемеровської області, озброєні танками Т-72Б3.

Зазначені підрозділи вже брали участь в окупації України й зазнавали втрат.

Дослідники зазначають, що угруповання, які створюються, мають наступальний характер. Вони ставлять під сумнів пояснення, які пропонує офіційна Москва. Такі маневри могли б відбуватися в рамках стратегічних навчань, але найближчі заплановані на вересень – “Захід-2021”.

Загальні масштаби концентрації військ можна буде оцінити після того, як техніку від залізничних платформ почнуть переганяти колонами до кордону. Попри безпрецедентне накопичення підрозділів ЗС РФ, дослідники Conflict Intelligence Team поки що не бачать ознак для безпосереднього вторгнення. І схиляються до думки, що маневри є спробою тиску Москви на Київ та залякування.

агресія росія ескалація

Знак гривні
Знак гривні