Ескалація міжнародного рівня. Винищувачі НАТО сім разів за тиждень вилітали перехоплювати російські літаки

У період з 29 березня по 4 квітня винищувачі НАТО у країнах Балтії сім разів здіймалися у повітря для ідентифікації та супроводу російських військових літаків у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем.

Про це повідомили у міністерстві оборони Литви 6 квітня. 29 березня винищувачі перехопили один літак Іл-38 і два літаки Су-27, – передає Радіо Свобода.

«Іл-38 летів із материкової частини Російської Федерації у район Балтійського моря, а потім повернувся на материкову частину Росії. Обидва СУ-27 летіли з Калінінграда і повернулися в Калінінград. На літаку не було планів польотів, на борту не працювали транспондери, екіпажі не підтримували радіозв’язок із регіональним центром управління повітряним рухом», – йдеться у повідомленні.

30 березня винищувачі перехопили один Іл-20, що летів із материкової частини Росії до Калінінграда.

31 березня літаки НАТО перехопили один Іл-20, що летів з Калінінграда на материкову частину Росії. Винищувачі також перехопили два Су-27, що летіли зі та в Калінінград. Військово-повітряні сили НАТО також перехопили один Ту-134.

2 квітня літак повітряного патрулювання НАТО перехопив один Іл-20 і один Іл-76, які здійснювали польоти зі та в Калінінград. Того ж дня було перехоплено Ан-26.

агресія литва НАТО росія ескалація

Знак гривні
Знак гривні