Киянка у перший же день локдауну продавала підроблені перепустки у транспорт

У Києві правоохоронці викрили 18-річну дівчину, яка намагалася продати підроблені спецперепустки на громадський транспорт.

Про це повідомили у прокуратурі столиці, - передає Громадське телебачення.

Так, дівчина опублікувала оголошення у Facebook про продаж перепусток із довідкою про працевлаштування в одній із лікарень Києва. Одна така коштувала 200 грн.

Правоохоронці за цим фактом порушили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 КК України (підроблення іншого офіційного документа). За це загрожує до 2 років в'язниці. Нині розв'язують питання про повідомлення дівчині про підозру.

Нагадаємо, 3 квітня київська влада звернулася до поліції через оголошення в інтернеті про продаж спецперепусток для проїзду у громадському транспорті. Зокрема на сайті OLX з’явилося повідомлення про продаж таких квитків за 100 гривень.

Метро сьогодні
Метро сьогодні

Громадський транспорт у Києві справді спорожнів – зате на дорогах затори

Справжні спецперепустки видають працівникам підприємств, які виконують критично важливі функції, якщо перепустки встигли замовити керівники організацій. Видали вже 437 тисяч карток.

Спецперепустки необхідні для проїзду в метро, у комунальному наземному транспорті та навіть у маршрутках. Міжміський рух транспорту та графік руху потягів не змінився. «Укрзалізниця» не вводила обмеження на посадку й висадку пасажирів у Києві.

Спецперепустки перевіряють на вході до метро
Спецперепустки перевіряють на вході до метро

київ карантин курйоз локдаун кримінал коронавірус

Знак гривні
Знак гривні