ПЦУ на тлі перших вакцинацій в Україні вкотре заявила, що церква не має жодних заперечень

Православна церква України не має жодних релігійних заперечень щодо вакцинації, вкотре повідомила у середу пресслужба ПЦУ.

Ця заява була оприлюднена на тлі перших щеплень вакциною AstraZeneca, що почалися з лікарів на Черкащині.

«Свою позицію щодо щеплень наша церква озвучила ще до початку пандемії, чітко наголосивши на тому, що у Православної церкви України немає жодних заперечень щодо вакцинації в цілому як медичної процедури: вона не суперечить ані Божим заповідям, ані засадам християнської віри. Водночас церква не буде примушувати будь-кого до вакцинації. Процедура вакцинації мусить бути добровільною та усвідомленою. Кожна людина вільна прийняти власне зважене та відповідальне рішення, яке буде спиратися на фахові висновки та рекомендації лікарів, медиків, спеціалістів, буде враховувати стан здоров’я та інші важливі фактори», – йдеться в повідомленні ПЦУ.

В Україні сьогодні нарешті розпочалася планова вакцинація від коронавірусної інфекції. Першим був черкаський лікар-реаніматолог Євген Горенко.

Обсяг першої партії вакцини Oxford/AstraZeneca, що виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) і має локальну (торговельну) назву Covishield, становить 500 тисяч доз. Перед прибуттям партії вакцини стало відомо, що Oxford/AstraZeneca (Covishield) вже офіційно зареєстрована в Україні.

За матеріалами Радіо Свобода

Церква вакцини коронавірус пандемія

Знак гривні
Знак гривні