НАБУ вперше "посадила" літак, яким намагався втекти фігурант кримінальної справи (КАРТА)

Затриманий в аеропорту "Бориспіль" екс-перший заступник голови правління Приватбанку Володимир Яценко летів з України до Австрії на літаку "Рози Вітрів", яка належить Коломойському.

Володимир Яценко
Володимир Яценко

Можна припустити, що саме через саме через цього Яценка свого часу проходило виведення коштів з "Приватбанку", такий собі банк у банку спеціально для VIP-осіб. Ми розповідали про цю захопливу фінансово-кримінальну історію давно:

Захоплива історія про те, як Коломойський та Боголюбов крали гроші з Приватбанку (за версією американських прокурорів)

Літак Hawker 800XP з бортовим номером UR-WRR, яким Яценко намагався покинути Україну, обслуговує авіакомпанія Windrose ( "Роза Вітрів"), свідчать дані Державного реєстру цивільних повітряних суден України.

Видання зазначає, що власником судна в держреєстрі вказана кіпрська компанія Viskona Investments Ltd. Згідно з даними flightradar24, літак вилетів з Дніпра о 10:05 в напрямку західного кордону України, проте розвернувся в районі Кам'янця-Подільського і потім сів в Києві.  Час польоту склав 1 годину 32 хв.

Олігарх вирішив заховати свого топменеджера у Відні, надавши борт, який числиться за його авіакомпанією.  Це літак Raytheon Hawker 800XP, бортовий номер: UR-WRR, належить WindRose ( "Роза вітрів").

Співвласником цієї компанії є Коломойський через кіпрську компанію Bregenzer Limited, яка володіє половиною активів авіакомпанії, - передає УП.

Колишні топ-менеджери націоналізованого Приватбанку, які живуть в Австрії та Швейцарії, постійно приїжджають в Україну. Зокрема, Яценко мандрує маршрутом Женева-Відень-Україна.

Краса.. В Борисполі НАБУ приземлили літак, на якому намагався втікти до Відня колишній заступник голови Привату,...

Posted by Denys Bihus on Monday, February 22, 2021

набу авіація приватбанк яценко коломойський

Знак гривні
Знак гривні