На Буковині слідом за Прикарпаттям різко росте захворюваність на COVID-19

Можна припустити, що до нас міг добратись один із більш заразних штамів, наприклад, "британський", або "південноафриканський", чи утворився новий. Перевірити це дуже складно, бо в Україні немає відповідного обладнання, зразки потрібно надсилати за кордон. Але різкий ріст госпіталізації – тривожний сигнал, і уряд має вводити в регіонах, де відбувається різкий сплеск шпиталізацій, максимально жорсткий локдаун, і обмежувати транспортне сполучення з рештою країни.

Дивіться також:

Почалася друга хвиля? На Прикарпатті бракує COVID-ліжок

А також:

Чому в Британії з'явилася більш заразна мутація коронавірусу? Ймовірно, від невдалого лікування

У Чернівецькій області склалася загрозлива ситуація з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

За словами чиновника, впродовж останніх днів у регіоні щодоби госпіталізують із коронавірусом понад 100 осіб.

"Така велика кількість навантаження на нашу медичну систему вперше, адже ми постійно досі збільшували кількість ліжок, які ми надавали для лікування коронавірусних хворих. Якщо раніше це була завантаженість на 50%, але від загальної кількості ліжок (900), то тепер ми маємо понад 50 відсотків від загальної кількості – 1700 ліжок, які ми виділили для лікування коронавірусної хвороби", – додав він.

Осачук попередив, що у зв'язку з цією ситуацією, місцеві органи влади можуть ухвалити рішення про припинення очної та стаціонарної форми навчання у всіх навчальних закладах області щонайменше на найближчі два тижні.

коронавірус буковина пандемія чернівці

Знак гривні
Знак гривні