Графік дня. Українці бояться COVID-19, але половина навіть безкоштовно не захоче вакцинуватися

Готові щепитися від коронавірусу, якщо вакцина буде доступна в аптеках, – 39%, не готові – 56%. За умови, якщо щеплення буде безкоштовним, готові вакцинуватись – 43% (не готові – 52%).

Підтримка безкоштовної вакцинації у динаміці впала (у листопаді безкоштовне щеплення підтримували 55%). Натомість кількість тих, хто готовий прищепитися платною вакциною, дещо зросла.

Противників вакцинації відносно більше серед представників середньої вікової групи (30–49 років), жінок, мешканців малих міст та тих, хто не боїться захворіти.

Бояться більше за близьких, аніж за себе

Інфографіка: ТЕКСТИ
Інфографіка: ТЕКСТИ

Цікавою є динаміка: порівняно з груднем 2020, значно зменшився рівень хвилювання як за себе, так і за близьких.

Інфографіка: Рейтинг
Інфографіка: Рейтинг

Очікувано, за себе більше переживають літні люди. Але й за близьких – теж вони.

Зросла кількість людей, готових купити вакцину самотужки, водночас зменшилася кількість тих, хто щепився б безкоштовно: ми припускаємо, це пов'язано з тим, які саме вакцини, згідно з інформацією у ЗМІ, отримає наш уряд. Наприклад, недоперевірену китайську.

Докладніше: Рейтинг

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

інфографіка суспільство медицина пандемія соціологія коронавірус графік дня

Знак гривні
Знак гривні