В Україні пропонують ввести вебтрансляцію всіх засідань влади

Охочі зможуть дивитися прямий ефір роботи не лише пленарних засідань, а й комітетів тощо.

"Діяльність парламенту та місцевих рад може і має бути відкритішою, ніж вона є зараз. Навіть в умовах карантину. Сьогодні я зареєстрував законопроєкт 4582, який дасть можливість кожній людині в режимі реального часу спостерігати за роботою представницьких органів влади", – пише Володимир В'ятрович.

"Дякую 30 колегам-депутатам з п’яти фракцій та груп, які підтримали мою ініціативу і стали співавторами законопроєкту. Сподіваюся, що проєкт у якнайшвидший термін стане законом, оскільки його положення прості, зрозумілі й вигідні всьому суспільству.

По-перше, передбачається обов’язкова пряма відеотрансляція не лише пленарних засідань парламенту, а й засідань комітетів. У тому числі засідань, які проводяться в режимі відеоконференції.

По-друге, відеозаписи як пленарних, так і комітетських засідань та слухань, а також їх протоколи і стенограми, мають безстроково зберігатися на сайті Верховної Ради.

По-третє, максимум через шість місяців усі місцеві ради так само мають здійснювати прямі відеотрансляції своїх сесій. Внаслідок децентралізації й укрупнення громад в Україні більше немає невеликих бідних сільрад. Кожна територіальна громада має достатньо можливостей для організації нормального сайту і прямих трансляцій своїх сесій. А записи цих трансляцій так само мають зберігатися у відкритому доступі.

І, по-четверте, законопроєкт передбачає, що присутні на засіданнях місцевих рад та їх постійних комісій можуть вільно робити звукозапис, фото та відеозйомку, трансляцію по радіо, телебаченню чи в Інтернеті. Для парламенту це давно норма, але колеги з багатьох місцевих рад знають, скільки скандалів і конфліктів виникало через спроби не лише гостей, але й депутатів, вести такі трансляції. Все це має піти в минуле".

влада законопроект інтернет

Знак гривні
Знак гривні