Facebook видалив тисячі ботів. Серед українських – прихильники Порошенка та сталіністська «Боротьба»

Facebook 12 січня звітує про чергову "координовану" поведінку, іншими словами – штучні сторінки, які він видалив.

Як уточнює компанія, вона видаляє кампанії та сторінки, які "дезінформують людей про те, ким вони є та що роблять, покладаючись при цьому на фейкові акаунти". При виявленні подібної активності видаляються також і справжні акаунти, пов'язані з тією самою координованою кампанією.

Видалено мережі в Україні, Киргизстані, Казахстані, Бразилії, які спеціалізувалися на аудиторіях власних країн. Водночас мережі з України (непідконтрольна територія), Ірану, Росії фокусувалися на людях за межами власних країн.

Загалом видалено 1957 акаунтів у Фейсбук, 707 в Інстаграм, 156 сторінок, 727 груп.

Що стосується України

Росія впливає на Африку

Видалено акаунти та сторінки, які з Росії таргетувалися на ЦАР (про це ми вже повідомляли), меншою мірою на інших африканських країнах, а також Сирії, крім того, на діаспорі африканців у Франції. Вони пов'язані з "Ольгінськими тролями".

Докладно англійською

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

інтернет луганщина безпека україна порошенко сталінізм

Знак гривні
Знак гривні