Новий голова митниці – ефективний та, ймовірно, трохи корумпований. Ним став гендиректор «Борисполя»

Кабмін призначив гендиректора аеропорту "Бориспіль" Павла Рябікіна головою Державної митної служби.

фото з сайту Економічної правди
фото з сайту Економічної правди

Із березня 2017 року Рябікін працює гендиректором аеропорту "Бориспіль".

Він тричі був нардепом (у 2000–2002 роках як безпартійний, у 2002–2005 роках – також безпартійний, у 2012–2014 роках – від УДАРу).

Як повідомляв Укрінформ, НАЗК знайшло у декларації гендиректора "Борисполя" порушень на 10,6 млн грн.

Так, Павло Рябікін, подаючи декларацію за 2016 рік, зазначив недостовірні відомості про водний засіб – стоянкове судно "Рапан", яке належить йому за правом власності, та отриманий ним дохід від надання майна в оренду. Крім того, не задекларував власні та доньчині корпоративні права, а також не вказав відомості про нежитлові приміщення та автомобіль, які належать доньці, та отриманий нею дохід від підприємницької діяльності. Так, загальна сума недостовірних відомостей у декларації за 2016 рік становить понад 10,6 млн грн.

Крім того, як повідомляла Економічна правда, слідчі СБУ розкрили протиправний механізм, організований топменеджментом міжнародного аеропорту "Бориспіль" під час закупівлі послуг із капітального будівництва об'єктів транспортної інфраструктури. У 2017–2018 роках, коли здійснювалися корупційні схеми, генеральним директором "Борисполя" був Павло Рябікін, нагадала ЕП.

Водночас за часів Рябікіна і до пандемії аеропорт Бориспіль демонстрував бурхливе зростання і в кількості нових рейсів, і в прибутках.

уряд рябікін митниця

Знак гривні
Знак гривні