Україна у 2021 отримає нову партію американських військових катерів

Сполучені Штати у межах військової співпраці з Україною у 2021–2022 роках передадуть на озброєння Військово-морських сил три патрульних катери класу «Island» та першу партію катерів «Mark VI», оснащених американським озброєнням, повідомляє кореспондент «АрміяInform».

фото з сайту "Повернись живим"
фото з сайту "Повернись живим"

Як стверджують у ВМС, вже ухвалено рішення щодо додаткового посилення бойових спроможностей вищезгаданих катерів "Island". А також визначено американські підприємства-підрядники, які мають забезпечити ці катери додатковим озброєнням, обладнанням та технічними засобами. Є висока ймовірність, що катери надійдуть до України вже з бойовими модулями та встановленими на борту корабельними системами американського виробництва, – передає фонд "Повернись живим".

У командуванні переконують, що модернізація не омине і вже наявні у складі Військово-морських сил судна "Слов'янськ" та "Старобільськ".

1605638135_СС.jpg

Катери типу "Island" ВМС ЗС України "Слов'янськ" і "Старобільськ"

Ці катери американського проєкту оснастять вітчизняними бойовими модулями (видання "Думская" пише про встановлення на два катери "Island" 30-мм шестиствольної артустановки АК-306 і торпед СЕТ-72).

Нова партія "Island'ів" – не єдина гарна новина для українського флоту з боку американських партнерів. Наразі завершується узгодження всіх деталей контракту на передачу від США до складу ВМС України патрульних катерів "Mark VI". Передбачається, що першу партію американських катерів український флот отримає безкоштовно до 2022 року. Тривають домовленості щодо передачі наступних катерів цього проєкту. Американці передадуть катери Mark VI абсолютно новими, збудованими на власних суднобудівних підприємствах. Катери надійдуть до України вже з комплектом американського озброєння та технічних засобів.

флот україна сша армія зброя

Знак гривні
Знак гривні