Росія бреше про свою реальність пандемії – CNN. Важкі кадри на відео

Реальність у Росії з Covid-19 зовсім не така, як зображує Кремль. Про це йдеться в сюжеті CNN. Обережно, присутні неприємні сцени.

На відміну від льодового палацу, зображеного на перших кадрах, у звичайних лікарнях – хаос. Диктор перед відео попереджає, що частина кадрів може бути неприємною для глядачів.

На перших хвилинах продемонстровано "картинку, яку Росія хоче побачити – медики в гарному спорядженні, які тримають усе під контролем у лікарні, розгорнутій у льодовому стадіоні".

Починаючи з 01:15 показано інший бік пандемії: пацієнти в коридорах; істерика жінки, літню родичку якої не приймають у лікарню; померла пацієнтка, в метрі від інших, які ледь дихають; переповнені морги (деякі кадри надто виразні, щоб їх показати, – каже диктор). Видання зазначає, що смертність у Росії не відповідає цим свідченням і є "підозріло" низькою – виключаючи людей, які мали інші "стани" та хронічні хвороби.

Звільнений статистик в інтерв'ю CNN сказав, що реальна кількість смертей від коронавірусу – не близько 30 тис., а радше 130 тис. На його думку, російський уряд навмисне приховує справжні цифри.

Те саме неодноразово зазначали й на математичних моделях:

У Росії найбільша у світі різниця між офіційною смертністю від COVID-19 і «надлишковою», – The Economist (ГРАФІК)

Також про це є репортажні свідчення:

Розбавляють статистику: в Росії ховають у подвійних мішках людей, що офіційно померли не від COVID-19

New York Times
New York Times

інозмі росія коронавірус пандемія

Знак гривні
Знак гривні