Байден збільшив відрив від Трампа, якому послідовно відмовляють суди

Крім попередніх штатів, кандидат від демократів (уперше за 28 років) перемагає ще й у Джорджії. Таким чином він отримує вже 306 голосів виборників.

Дані світової служби BBC
Дані світової служби BBC

Всупереч попереднім заявам деяких українських ЗМІ, це все ще не "остаточні" результати: окремі голоси дораховують, у Джорджії почався ручний перерахунок голосів.

Утім, суди послідовно відхилили низку позовів кампанії Дональда Трампа, який прагне переобратися президентом США на другий термін, щодо нібито проблем із голосуванням у кількох штатах, – передає УП.

Так, у Пенсильванії відхилили шість окремих позовів, що стосувалися близько 9 тис. бюлетенів, надісланих поштою у Філадельфії та Монтґомері. Зокрема, щодо близько 600 бюлетенів із Монтґомері суддя заначив, що виборці нічого не порушили, не вказавши на конверті зворотну адресу, оскільки в інструкції цього не вимагалося.  

Щодо п’яти інших випадків суддя, відхиляючи позови, зазначив, що кампанія "не стверджувала, що сталися випадки шахрайства, що є докази шахрайства чи що ці бюлетені заповнювалися не тими виборцями, на чиє ім’я вони були видані".

У Мічигані суддя відхилив скарги двох спостерігачів від республіканців, які вимагали відкласти оголошення результатів у Детройті, зазначивши, що він не побачив переконливих доказів фальсифікацій, а свідчення про нібито неналежні дії працівників дільниці не викликають довіри. 

Суддя також наголосив, що вимога "зовнішнього аудиту" виборів у штаті може відтермінувати оголошення результатів настільки, що вони не будуть відомі до дня, коли вже має голосувати Колегія виборників. А ще задоволення цієї вимоги "підірвало би довіру до виборчої системи". У Мічигані Байден випереджає Трампа на близько 148 тис. голосів. 

В Аризоні суддя відхилив позов кампанії Трампа після того, як юристи позивача визнали, що цей позов принципово не вплине на результати президентських виборів. У цьому штаті Байден випередив Трампа на 11 тис. голосів. 

На додачу, 13 листопада кілька юридичних фірм, як-от Snell & Wilmer та Porter Wright Morris & Arthur, передумали супроводжувати позови кампанії Трампа.

Водночас у Джорджії сьогодні починають перерахунок вручну всіх 5 млн бюлетенів. Держсекретар штату Бред Раффенспергер каже, що він не очікує суттєвої зміни результату після перерахунку. У Джорджії Байден випередив Трампа на 14 тис. голосів.

Трамп захищається з останніх сил

"Він [Байден – ред.] виграв, тому що вибори були сфальсифіковані. Не було ніяких спостерігачів за голосуванням і підрахунком голосів", – продовжує наполягати Трамп, попри відхилення позовів.

Як і прогнозувалося ще до оголошення результатів – Трамп не визнає поразку, йому потрібно підривати довіру та створювати фанів

Астанавітєсь!
Астанавітєсь!

суд трамп вибори сша байден

Знак гривні
Знак гривні