У Китаї презентували антиепідемічний хай-тек. Деякі винаходи раніше описували б в антиутопіях

Нові технології, зосереджені навколо робототехніки, штучного інтелекту та розумного міста, спрямовані допомогти людям після пандемії Covid-19.

Фото: Сіньхуа
Фото: Сіньхуа

Про це йдеться у статті гонконзької SCMP.

Найбільша техновиставка Китаю, що почалася в місті Шеньчжень, має понад 3300 учасників. Цьогоріч подія акцентується на способах, які допоможуть людям краще адаптуватися до життя при пандемії та після неї.

Старший Брат із "1984" позаздрив би:

Intellifusion презентував системи штучного інтелекту, які ідентифікують людей в аптеках і лікарнях та автоматично визначають осіб із високою температурою в реальному часі, відстежують їхні траєкторії та контактних осіб, аналізують розподіл уражених індивідів.

Intellifusion уже співпрацює з місцевою владою китайських регіонів.

Так, місцевий уряд змушував аптеки реєструвати людей, які купували будь-які ліки від кашлю та лихоманки й передавати їхні дані уряду "за потреби".

Платформа Intellifusion зможе робити це автоматично.

Шолом-термометр (для інших)

Kuang-chi Technology презентувала шолом, надівши який, офіцер вимірює температуру людей у громадських місцях у реальному часі на відстані до 5 м. Штучний інтелект і тут сигналізує автоматично, поліцейському треба буде тільки підійти й сказати "кхе-кхе", так би мовити.

Крім того, шолом сканує QR-коди людей – метод відстеження контактів у Китаї.

Роботи від пандемії

Від початку пандемії Китай використовував роботів, щоб до мінімуму звести контакти між людьми.

Вони задіяні у сферах дезінфекції, доставки їжі та ліків.

Шеньчженський госпіталь Південного медуніверситету представив використання робота для тестування ДНК та РНК. Він автоматично ідентифікує пацієнта, сам забирає біоматеріал, сам зберігає й обробляє його. Людина, якщо все йде нормально, не потрібна.

Biocome Security Technology також презентувала робота, який вимірює температуру людей та надсилає інформацію для аналізу в центр. Використання роботів для вимірювання температури вивільняє медиків, які носять багато шарів захисного спорядження, від одноманітної механічної роботи.

Китай майбутнє пандемія технології коронавірус

Знак гривні
Знак гривні