Лозінський виграв вибори неподалік місця вбивства, за яке сидів

Ексдепутат Верховної Ради Віктор Лозінський, якого засуджували до 15 років ув'язнення за вбивство, переміг у виборах голови ОТГ поруч із місцем убивства в Кіровоградській області.

Віктор Лозінський: скріншот із відео Ігоря Руднича
Віктор Лозінський: скріншот із відео Ігоря Руднича

"Лозінський Віктор Олександрович впевнено виграв вибори на посаду керівника Підвисоцької ОТГ Голованівського району Кіровоградської області", – цитує голову місцевої виборчої комісії УП із посиланням на ВВС Україна.

Співрозмовник видання уточнив, що оформлення протоколів ще триває. Опоненти Лозінського також підтвердили його перемогу.

Лозінський йшов на вибори як самовисуванець.

Його головним конкурентом був кандидат від "Слуги народу" Сергій Баліцький, родина якого має агробізнес у регіоні. Він заявляв про погрози з боку Лозінського, але той заперечував це.

Наразі Підвисоцька ОТГ належить до Голованівського району, де в 2009 році й сталось вбивство. В ній живуть 4,79 тис. виборців.

Лозінський напередодні виборів дав інтерв'ю, в якому назвав себе директором агропідприємства й заявив, що домігся справедливості та зняв усі судимості.

16 червня 2009 року внаслідок зіткнення на території мисливських угідь із Лозінським, а також колишніми прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським, був убитий Валерій Олійник.

У 2016 році Лозінський, засуджений як убивця, вийшов із в'язниці за так званим законом Савченко.

абзац кіровоградщина аграрії кримінал лозінський

Знак гривні
Знак гривні