Батько загиблого розвідника подав позов проти Зеленського

"Я не пробачу тим, хто завдяки популізму і некомпетентним діям став причиною загибелі мого сина. Я не пробачу тим, хто ставить під загрозу життя наших військовослужбовців, під прикриттям "прагнення до миру".

Батько загиблого на Донбасі розвідника Ярослава Журавля, Сергій Журавель подав позов проти президента Володимира Зеленського через перевищення ним службових повноважень, – передає Українська правда.

За його словами, він подає позов у Генеральну прокуратуру щодо вчинення злочину Володимиром Зеленським на посаді верховного головнокомандувача і президента України.

Батько розвідника звинувачує Зеленського у тому, що він "заборонив залучення підрозділів спеціального призначання для проведення рятувально-пошукових заходів" біля Зайцевого. За словами батька, це призвело до того, що поранений Ярослав Журавель загинув від крововтрати у "сірій зоні".

Я, Сергій Журавель, батько загиблого воїна України- Ярослава Журавля. Я не пробачу тим,хто завдяки популізму і...

Gepostet von Остап Підкова am Donnerstag, 22. Oktober 2020

13 липня поблизу населеного пункту Зайцеве український боєць загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої. Того ж дня забрати його тіло вирушила група українських військових.

Російсько-окупаційні війська цинічно обстріляли трьох військовослужбовців, які мали евакуювати українського бійця, котрий підірвався поблизу Зайцевого. Внаслідок ворожого вогню загинув військовий медик, одного військовослужбовця – Ярослава Журавля – було поранено, а ще один дістав бойове травмування.

14 липня стало відомо, що тіла бійця, якого мали евакуювати, та військового медика бойовики забрали собі. 15 липня українська сторона забрала тіло військовослужбовця, який загинув 13 липня на Донбасі. 17 липня з тимчасово окупованої території України передали неідентифіковане тіло, загиблим виявився Микола Ілін.

21 липня бойовики передали ще одне тіло полеглого захисника Україні. В ООС заявили, що загиблим може бути військовий, якого досі вважали пораненим. Пізніше підтвердилося, що загинув Журавель. 

конфлікт прокуратура війна суд зеленський армія скандал

Знак гривні
Знак гривні