Промоція читання по-українськи: Медведчук заборонив книгу – її миттю розкупили. Спекулюють, стоять у черзі

Наклад книги "Справа Василя Стуса", забороненої судом за позовом Віктора Медведчука, впродовж кількох годин розкупили як у видавництва, так і в усіх дистриб'юторів. Понад те, її почали перепродувати за спекулятивними цінами. Зрештою видавництво за результатами передзамовлень друкуватиме додатковий наклад:

Vivat, друзі! Після сьогоднішнього рішення суду, в мережі з‘являються оголошення з продажем книги «Справа Василя Стуса»...

Gepostet von Vivat am Montag, 19. Oktober 2020

Навіть Офіс Президента відреагував: там вважають "дивними" визначення судом Медведчука як "персонажа твору", оскільки він був учасником судового процесу над поетом. Це підтверджують матеріали кримінальної справи. 

"Отже, саме за цією логікою книги, Медведчук В. В. є учасником справжнього процесу, який мав місце в історії, а не просто "персонажем твору". Поведінка учасника проаналізована виключно на підставі документально зафіксованих фактів, які не є продуктом літературної творчості авторів і літературною вигадкою", – заявили в Офісі. 

Окрім того, там нагадали, що цензура в Україні заборонена у будь-яких проявах, а опрацювання матеріалів історії не мають обмежуватися через емоції чи статус учасників подій, – передає УП.

"Закликаємо всіх громадян мати сміливість чесно дивитися на події минулого нашого народу та дії або бездіяльність окремих осіб", – підсумували в Офісі Президента. 

книга репресії медведчук срср курйоз стус

Знак гривні
Знак гривні