Аваков просить іще майже 2 млрд із фонду Covid – на поліцію. Раніше він уже отримав 2,6 млрд із того-таки фонду

На початку вересня голова МВС Арсен Аваков звернувся з офіційним листом до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо надання додаткових 1,979 млрд грн на доплати поліцейським із Фонду боротьби з COVID-19 під час карантину.

Про це повідомляє експертна організація StateWatch із посиланням на лист МВС.

У зверненні МВС зазначається, що постановою КМУ № 485 від 10 червня 2020 року на доплати поліції було виділено 2,249 млрд грн, – передає Економічна правда.

Станом на кінець серпня витрачено 99,4 % виділених коштів, а саме 2,237 млрд грн. 

У листі МВС надані розрахунки, відповідно до яких на доплати 50 % окладу поліцейським для забезпечення правопорядку і безпеки громадян з 1 серпня до 31 листопада 2020 року потрібно ще 1,979 млрд грн. 

Зокрема ці кошти можуть отримати 54 352 поліцейських, оклад яких у середньому становить 15,34 тис. грн на особу, а доплати відповідно становитимуть 7,67 тис. грн. 

"Ключова проблема Фонду боротьби з COVID полягає у відсутності офіційних пріоритетів витрат із цього Фонду. З одного боку, МОЗ не забезпечило населення масовим тестуванням під час пандемії, а з іншого, МВС уже вдруге претендує на доплати поліцейським", – прокоментував специфіку витрат на боротьбу з коронавірусом голова StateWatch Гліб Канєвський. 

Нагадаємо, у кінці травня МВС звернулось із офіційним листом до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо надання близько 2,6 млрд грн на доплати поліцейським, нацгвардійцям і прикордонникам на час карантину і пізніше отримало ці кошти.

коронавірус маразм поліція

Знак гривні
Знак гривні