Фокіна таки звільнено з ТКГ

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким звільнив Вітольда Фокіна з посади першого заступника глави української делегації у Тристоронній контактній групі.

Заяви Фокіна дають розуміння, чому Україна в 90-х втратила все, що могла

В ОПУ зазначили, що для президента "принципово, щоб усі, на кого покладено виконання функцій від імені держави, завжди керувалися у своїй діяльності та висловлюваннях національними інтересами України й чинили справедливо", передає УП.

Зеленський констатував, що Фокін "відступив передусім від справедливої оцінки" тимчасової окупації Росією Криму та окремих районів Донбасу.

В ОПУ повідомили, що робота української делегації в Тристоронній контактній групі триватиме "на основі чіткого розуміння повного контролю Росією тимчасово окупованих територій України".

Головною метою делегації і загалом держави в ОПУ назвали "повернення виключно на українських умовах усіх тимчасово окупованих територій, наших людей, а також встановлення довготривалого миру".

Офіс президента Володимира Зеленського раніше обурився позицією першого заступника голови делегації України в ТКГ Вітольда Фокіна щодо того, що війни Росії з Україною на Донбасі немає, і заявив, що це твердження розходиться з позицією України.

29 вересня на засіданні комітету Верховної Ради з державного будівництва перший заступник голови делегації України у ТКГ Вітольд Фокін заявив, що не бачить жодного підтвердження того, що на Донбасі ведеться війна між Україною та Росією. За його словами, на сході України проти ЗСУ воюють бойовики і найманці з 30 країн світу. 

війна фокін агресія луганщина росія скандал донеччина

Знак гривні
Знак гривні