Ні, коронавірус не вбив астрологію. Навпаки

Як не дивно, попри повний провал антинаукової дисципліни, гуру якої передбачали "чудовий" 2020 рік, сповнений "процвітання" – пандемія стала новим поштовхом для астрології.

Аджай Бабмі, астролог із Нью-Делі, фото: Handout
Аджай Бабмі, астролог із Нью-Делі, фото: Handout

Страхи та непередбачуваність спричинили небачений сплеск попиту на астрологію в Індії, передає SCMP.

У країні, яка ось-ось поб'є рекорд за кумулятивною кількістю випадків коронавірусу та вже побила рекорд за кількістю нових випадків, до астрології дедалі більше звертаються всі: від домогосподарок до селебріті, політиків та випускників Гарварду.

Вуличне тестування в Ахмедабаді, фото: Reuters
Вуличне тестування в Ахмедабаді, фото: Reuters

Зростання кількості звернень до астрологів, які зараз користуються різними джерелами поширення інформації – від відео до мобільних додатків – виросло з початку пандемії на 20-30 відсотків у цій велетенській за населенням країні.

Популярні астрологи, такі як Аджай Бабмі (на першому фото), змушені працювати понаднормово. Втім, на запитання про дохід Бабмі посміюється. "Потроївся", коротко сказав він.

"Слухайте, ну що я знаю про коронавірус. Я не лікар і не науковець. Єдине, що я можу зробити – це запропонувати заспокоєння й надію. Коли лікарі та власні родичі не можуть втішити людей, вони звертаються до мене", – на диво щиро коментує астролог.

суспільство індія коронавірус

Знак гривні
Знак гривні