Поки "вівцелюди" ведуться на "пландемію", "голубе лобі" просуває гомодиктатуру. Сленг теорій змови

Конспірологія розробляє новий сленг у відповідь на пандемію коронавірусу, але не тільки на неї. Адже одночасно Дональд Трамп мужньо бореться проти сатаністів-педофілів.

Sheeple – від sheep, "вівці, та people, "люди": легковірний керований народ. На відміну від конспірологів, які розуміють глибини підступу масонсько-марсіанської змови
Sheeple – від sheep, "вівці, та people, "люди": легковірний керований народ. На відміну від конспірологів, які розуміють глибини підступу масонсько-марсіанської змови

Про це йдеться в іронічному матеріалі від The Economist.

Світ переповнюють інтриги та змови – а для їх викриття потрібні нові зневажливі слова.

Із поширенням коноравірусу поширились і теорії змови про вакцину Білла Гейтса, мережу 5G й таємну кабалу. Щоб розуміти конспірологів у батьківських чатиках, треба бодай розуміти їхню мову. Зрештою, важче заперечувати брехню, якщо ти не знаєш про неї.

Sheeple – вівцелюди

Слухняні люди, на яких легко впливати.

Ті, хто вірить у те, що неможливо довести – хай то політична змова масонів чи контроль з боку рептилоїдів – часто мають одну спільну характеристику: вони вважають себе розумнішими за "більшість".

Щоб стати палким неофітом, потрібно вибудувати свою систему ясного бачення "правди", якої решта людей в цьому божевільному світі не бачить. Зате отримуєш насолоду від зневаги до решти.

Sheeple – слово-гібрид від sheep та people – є терміном на позначення конспірологами решти людей, яких вони вважають легковірними, пасивними вівцями, що сліпо та бездумно йдуть за стадом.

Цей термін вперше було використано англійською ще в 1945 році, а в 2017 його додано до словника англійської мови Merriam-Webster. Однак використання цього слова досягло історичного піку в квітні 2020 року.

Sheeple, залежно від вибраної теорії змови, може позначати людей із промитими мізками, які не вірять у те, що СНІД – фальсифікація "Великого презервативного лобі", або що коронавірус поширили вишки мобільного зв'язку. Ті, хто зневажає "вівцелюдей", бачать себе як просвітлених сміливців, які "відбилися від стада".

Йти за крихтами

Розрізняти таємні знаки

У казці Братів Грімм про Ганзель і Гретель дітей заводять у глибокий темний ліс, проте Ганзель залишає слід із крихт, аби повернутися додому.

Нині дорога з крихт може, навпаки, завести тебе в найдивовижніші кролячі нори.

Наприклад, в Америці цю фразу використовує популярна ультраправа теорія змови QAnon, згідно з якою Дональд Трамп таємно воює проти секти педофілів-сатаністів, котрі займають високі пости в світі.

Найцікавіше, що цю теорію підтримує навіть дехто в Білому Домі, а сам Дональд Трамп робив натяки прихильникам "анонімного Q" (звідки назва теорії змови) та підтримував, зокрема, кандидата в конгрес Марджорі Тейлор Грін, котра назвала Q – "патріотом".

Ще у Брежнєва, як відомо, було багато "двойников, тройников и усилитетей"
Ще у Брежнєва, як відомо, було багато "двойников, тройников и усилитетей"

Двійники – Doubles

(Тут якраз The Economist мусить шукати переклад, а ми ні, бо ця конспірологія нам давно знайома, вона домінує в сусідній Росії).

В першу чергу, двійників має Володимир Путін, який ніби молодшає впродовж останніх років. Дехто навіть думає, що "справжній" Путін вже давно помер. Якщо й ні – на публіці виступають його двійники, часом по кілька одночасно.

Російський інтернет повний фотографій "кілька Путінів поряд". Надто багато розбіжностей, щоб це була та сама людина! Ботоксу недостатньо для подібних змін.

Офіційні спростування тільки переконують конспірологів іще більше.

Пландемія

Спланована елітами пандемія

Дискредитована через підробки результатів тестів колишня вчена Джуді Міковітц, яку обожнюють антивакцинники, розповіла в "документальному" інтерв'ю про злу світову еліту, яка спланувала пандемію коронавірусу з метою захопити владу та ще більше грошей (неоригінально, це правда).

Covid-19 начебто походить із біолабораторій (на вибір – уханських, американських), а носіння маски дозволяє вірусу "проникнути в мозок". Як теоріям змови.

Те, що багато соцмереж видаляють це відео як небезпечне, лише посилює рішучість "сміливих і розумних" – не таких, як "вівцелюди".

Голубое лобби – Blue lobby

Таємна змова з метою запровадити гомодиктатуру

Як і у випадку з "двійниками", The Economist наводить спершу російський оригінал, а тоді намагається пояснити, до чого тут блакитний колір.

Мета "голубого лобі", як відомо – знищити "традиційні сімейні цінності" та запровадити диктатуру ЛГБТ.

Виявляється, в Росії ця таємна організація має осередки прямо в уряді та в РПЦ, а свого часу вона вже захопила КПРС і розвалила СРСР.

світ інтернет суспільство росія курйоз

Знак гривні
Знак гривні