Фото дня: американські військові літаки над Києвом

Сьогодні після полудня над Києвом пролетіли американські літаки. Повітряні судна CV-22B Osprey беруть участь у спільних українсько-американських навчаннях. Це конвертоплан - повітряне судно, яке поєднує в собі окремі переваги літака і вертольота.

Фото: Олександр Ратушняк
Фото: Олександр Ратушняк

Як повідомляє посольство США в Україні, американські літаки CV-22B Osprey беруть участь в спільних навчаннях Сил спеціальних операцій.

Сьогодні вони пролетіли над Дніпром в Києві досить низько, щоб журналісти змогли їх зафільмувати й сфотографувати, – передає РБК-Україна.

Оптимальними місцями для спостереження за літаками були Пішохідний міст, пам'ятник засновникам Києва, пляж на Гідропарку, міст біля Арки Дружби народів і річковий порт "Київ".

Більше фотографій

image.png

Фото: РБК-Україна

Очевидці могли помітити незвичну форму літаків. Насправді CV-22B Osprey – це конвертоплан: повітряне судно, яке поєднує в собі окремі переваги літака й вертольота.

Модифікація CV-22B Osprey знаходиться на озброєнні Військово-повітряних сил США. З моменту надходження на службу до ВПС і Корпусу морської піхоти була залучена до операцій з транспортування та евакуації в Іраку, Афганістані, Лівії та Кувейті.

Має по одному поворотному турбогвинтовому двигуну з гвинтом на кінці кожного крила. При зльоті і посадці гвинти встановлюються горизонтально, як у вертольота. При переході на політ за маршрутом обидва протягом декількох секунд нахиляються на 90 градусів. В середньому більше 75% часу CV-22B Osprey використовується в режимі літака.

Спільні військові навчання Fiction Urchin проходять вже кілька днів. У них беруть участь американські літаки MC-130J Commando II і CV-22 Osprey, прикомандировані до 352-го полку спеціальних операцій Великобританії.

Як пише посольство США, в цей самий час літаки MC-130 сьогодні можна було помітити над кількома обласними центрами України:

київ авіація сша

Знак гривні
Знак гривні