Які компанії відповідальні за найбільшу кількість пластикового забруднення планети? (ІНФОГРАФІКА)

Кока-Кола й тут конкурує з Пепсі, а слідом за ними йде Нестле з "екологічної" Швейцарії.

Звіт під назвою "Talking Trash" ("нести пургу", але буквально "говірке сміття") називає корпорації, що є найбільшими забруднювачами планети пластиком. Звіт зосереджується на порожніх обіцянках і піар-кампаніях щодо "зелених рішень" корпорацій.

У ньому критично оцінюються "добровільні екологічні зобов'язання" бізнесу, який водночас чинить опір обов'язковій законодавчій регуляції виробництва пластикового пакування.

Звіт показує, зокрема, як у США промисловість спромоглася перенести провину за забруднення пластиком на споживачів, а відповідальність за переробку – на уряд. Водночас збільшення потужностей переробки використовується як привід створювати ще більше пластику.

В Європі промисловість намагається відкласти Стратегію щодо пластику ЄС. Японська громадськість не знає, що країна просто експортує частину своїх пластикових відходів. Країни Південної Америки, особливо Уругвай, піддаються на відверте лобіювання, тоді як деякі країни Африки захлинаються від пластикових відходів компаній, які агресивно збільшують присутність на континенті.

Джерело: світовий статистичний портал Statista (англійською)

Скріншот з презентації звіту Talking Trash
Скріншот з презентації звіту Talking Trash

Повний звіт (PDF англійською).

бізнес графік дня екологія

Знак гривні
Знак гривні