Україна – серед європейських аутсайдерів за новими випадками коронавірусу (ГРАФІКИ)

Метод ковзких інтервалів, який усереднює дані за останні сім днів, показує, що Україна вже ділить третє місце з Британією за кількістю нових випадків COVID-19 у Європі (Росію ми в Європу не включали):

Раніше ми йшли впритул із Румунією, проте вже випередили її
Раніше ми йшли впритул із Румунією, проте вже випередили її

При коригуванні цих даних з абсолютних цифр до чисел "на мільйон населення", Україна з її меншим населенням випереджає Британію:

За кількістю нових випадків Україна випереджає всіх сусідів, окрім Росії:

Загалом у світі аутсайдерами за новими випадками є Індія, котра вже випередила навіть США, й кілька латиноамериканських країн. Бразилія й Аргентина мають найбільше нових випадків у Латинській Америці – але в топі також Колумбія, Перу, Мексика. Серйозна ситуація також в Іраку, Росії, на Філіппінах, а зразу після перелічених країн ідуть європейські аутсайдери, згадані вище: Франція, Іспанія, Україна. До речі, ми вже випередили за новими випадками навіть Південно-Африканську Республіку, яка була аутсайдером за новими випадками донедавна.

Самостійно порівняти будь-які обрані країни за новими та кумулятивними випадками, в абсолютних цифрах і на душу населення можна в цій інтерактивній програмі Financial Times

Ми беремо для візуалізації передусім нові випадки, а не кумулятивні, оскільки такі графіки краще показують поточну динаміку захворюваності. Сподіваємося, бодай до ситуації, схожої з першою хвилею в Італії й Іспанії, в Україні вже не дійде, й за кумулятивною кількістю випадків ми їх (або США) не наздоженемо – навіть у показниках "на мільйон населення".

Кумулятивна кількість випадків: вибрані країни
Кумулятивна кількість випадків: вибрані країни

коронавірус україна світ

Знак гривні
Знак гривні