Кернеса, який був проти карантину, в тяжкому стані з коронавірусом вивезли літаком у Німеччину – LIGA

Видання Ліга нагадує про попереднє ставлення Кернеса до пандемії та коментує його госпіталізацію аж у Німеччину.

"Я проти закриття метро Харкова і закривати його не збираюся! Метро користуються всі категорії пільговиків. Вважаю абсолютно необґрунтованим таке рішення для міста, де не зафіксовано жодного випадку захворювання. Люди повинні якось їздити на роботу і пересуватися". Геннадій Кернес, березень 2020 року.

Тепер Кернеса вивезли на лікування до Німеччини, кажуть журналісти. Важка форма. Нібито коронавірус призвів до інсульту. Більше місяця Кернеса ніхто не бачив – він був у лікарні. І тепер його будуть рятувати в Німеччині.

Цю новину коментує Петро Шуклінов, керівник суспільно-політичної редакції Ліги:

Кернес – це практично точний портрет будь-якого "міцного господарника". Яке місто не візьми – знайдеться свій місцевий Кернес, який краще за всіх знає, як рятувати людей, що потрібно робити. Поки сам не потрапляє в лікарню.

Україна на 11-му місці в Європі за кількістю смертей в результаті COVID-19. І на 7-му за загальною кількістю підтверджених випадків зараження. Офіційно. Ми продовжуємо сповзати в нову хвилю. А міністр охорони здоров'я, тим часом, балотується від Слуги народу в депутати в Одесі.

25 жовтня в Україні день голосування на місцевих виборах. По всій країні знову оберуть "міцних господарників". Рейтинги підтверджують.

З одного боку, виборець міцгоспів отримає лавочки і сквери (це добре). З іншого боку, літак і лікування в Німеччині в передвиборний контракт не ввійдуть.

Вивезення, скоріш за все, Кернеса:

Bombardier Challenger 604 з бортовим номером D-AFAD прибув до Харкова о 19:15 з німецького Нюрнберга. Він належить компанії FAI Aviation Group, яка займається медичними перевезеннями, повідомляє "Суспільне".

За словами джерел Суспільного, на цьому літаку вивезуть Кернеса. Неподалік від терміналу помітили машини швидкої допомоги і автомобілі з номерами 0202, які використовує охорона і оточення мера.

Раніше "Дзеркало тижня" з посиланням на джерела повідомило, що у Кернеса кілька днів тому стався інсульт через коронавірус. За інформацією видання, мера намагалися екстрено вивезти на лікування в Німеччину або Ізраїль, але жодна країна не погоджувалася прийняти хворого з коронавірусом.

Прес-секретар Кернеса Тетяна Грузинська відмовилася коментувати інформацію, пославшись на її конфіденційність.

14 вересня Zn.ua з посиланням на джерела в Офісі президента повідомило, що у Кернеса виявили коронавірус. Його госпіталізували з двостороннім запаленням легенів. При цьому видання вказало, що мер перебуває в комі. У Кернеса інформацію про кому спростували.

коронавірус кернес харків

Знак гривні
Знак гривні