Запис НАБУ: депутат "Ю" обговорює суму хабаря за законопроєкт. Венедіктова: доказів недостатньо

Нардеп "Ю" з посередником і детективом НАБУ під прикриттям обговорюють грошову винагороду в розмірі $200 тис.

На опублікованих НАБУ записах нардеп "Ю" повідомив детективу під прикриттям, що для ухвалення вигідних йому поправок до законопроєкту останній має передати йому грошову винагороду в розмірі 200 тис. доларів США.

Крім того, в майбутньому детектив мав передбачити передачу нардепу "Ю" 3% акцій статутного фонду іноземного підприємства, яке мають побудувати в Україні.

Детектив: А щодо кількості "плюшок" ми можемо визначитися? Щоб я сказав інвесторам: "Дивіться, на десяте вересня мені потрібно спекти стільки-то "плюшок", там, з начинкою такою-от".

Нардеп: Дивись, я думаю, загальний банкет. Це буде приблизно, ну приблизно, близько двухста кілограм.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявляє, що поки немає підстав оголошувати про підозру народному депутату "Слуги народу" Олександрові Юрченку.

«Я повинна мати об’єктивні відомості, які підлягають доведенню, а саме час, місце, спосіб обговорення депутатом та його помічником дій щодо одержання неправомірної вигоди, час, місце, спосіб надання депутатом вказівки своєму помічнику на вчинення будь-яких дій, спрямованих на виконання домовленостей з заявником.

Єдиними фактичними обставинами, відомими мені на сьогодні, які можна назвати доведеними, є факт обговорення внесення змін до законодавства, прийняття підготовлених заявником пропозицій про зміни в закон, обіцянка нардепа передати їх на опрацювання юристами», – розповіла Венедіктова.

Вона вважає, що відомих їй фактів для підписання оголошення про підозру недостатньо, – передає Радіо Свобода.

юрченко прокуратура набу Рада кримінал

Знак гривні
Знак гривні