Показово: СБУ не відкриває справу проти російського агента Деркача, але порушила ще 15 проти Порошенка

Служба безпеки України не розслідує діяльність нардепа Деркача, якого в США офіційно вважають агентом Росії. Натомість проти Петра Порошенка порушили 15 нових безглуздих справ. Про це заявив на брифінгу адвокат п’ятого Президента, Ілля Новіков.

Нардеп Андрій Деркач – чинний агент російських спецслужб. Заява уряду США

«Найбільш примітне в останній активності СБУ – це не те, що заведені нові 15 справ стосовно Порошенка – ми до цього вже звикли. Як те, що не порушено жодного кримінального провадження проти депутата Деркача. При тому, що і Державний департамент, і Міністерство фінансів США Деркача чітко і, я б навіть сказав, у непритаманній їм чіткій манері висловились про те, що вони вважають цю людину активним співробітником російських спецслужб. На цьому тлі особливо помітно, що СБУ ця ситуація не цікавить», – зауважив Новіков.

«Американські спецслужби, американські дипломати вважають, що СБУ також в курсі цієї ситуації. І той факт, що щодо Деркача, судячи з усього, принаймні нам про це не відомо, не відбувається будь-який перевіряльних чи слідчих заходів, маркує позицію керівництва України, яка звісно ж не може йти на користь відносинам України та США», – наголошує Новіков.

Адвокат наголосив, що є чіткі докази координації переслідування проти Петра Порошенка між Офісом президента, ДБР, Офісом Генпрокурора та людьми з команди Портнова.

порошенко сбу деркач

Знак гривні
Знак гривні