Спецпризначенці ССО відпрацювали точне нічне десантування (ФОТО)

Спецпризначенці Сил Спеціальних Операцій ЗСУ відпрацювали десантування за допомогою парашутних систем типу «крило» вночі.

«Військовослужбовці здійснюють тренувальні стрибки з висоти в півтори тисячі метрів у суцільній темряві в повністю керованому режимі. Для цього використовують виключно прилади нічного бачення й природне освітлення. Завдання військовослужбовців під час стрибка — вийти на обмежений майданчик приземлення, зайняти кругову оборону, згрупуватися для готовності до виконання бойового завдання. У складі груп спеціального призначення є військовослужбовці, що несуть на собі під куполом, крім штатного, ще й додаткове спорядження та озброєння», – йдеться в повідомленні пресслужби, яку цитує Український мілітарний портал.

Парашутні системи, які використовують спецпризначенці, забезпечують можливість безшумно й максимально приховано діставатися до цілі, летіти на відстань понад 10 кілометрів вздовж горизонту і нести під собою близько 200 кілограмів додаткового «корисного» вантажу.

Максимальна стеля відділення парашутиста від повітряного судна — більше ніж 7 тисяч метрів. Але починаючи з висоти у понад 4,5 тисяч метрів стрибки виконують зі спеціальним кисневим обладнанням.

Офіцер-інструктор, який відповідає за бойову підготовку підрозділів Сил спеціальних операцій ЗСУ, розповів, що на відміну від нічних стрибків з круглими куполами, стрибки «на крилі» не дають великого розосередження на приземленні.

«Хлопці легко приземляються на майданчик площею 50×50 метрів», — додав офіцер. Для порівняння, у випадку з круглими парашутними системами розосередження парашутистів сягає кілометра чи навіть більше.

армія

Знак гривні
Знак гривні