"Ласкаво просимо до джунглів" – це один з найкращих будинків у мегаполісі 2020 року (ФОТО)

Цей проєкт потрапив до короткого списку, тобто фіналу з п'яти номінантів, серед найкращої архітектури року в номінації "відродження":

Welcome to the Jungle – фіналіст світової премії найкращої архітектури та дизайну журналу DeZeen у категорії Residential Rebirth.

Цей дім у Сіднеї (Австралія) створено з перероблених матеріалів, на даху – город, а внизу в невеликому ставку – потенційно їстівна риба.

Welcome to The Jungle House (Дім "Ласкаво просимо до джунглів") архітектор Клінтон Коул створив для себе самого та власної родини.

Сонячні панелі на повернутій до сонця (північній, бо це Австралія) стіні, сад і город, а також власна риба – відповідь на кліматичні зміни та модель для більш самодостатнього життя у великому місті.

Вода з рибного ставка, збагачена азотом і продуктами життєдіяльності риб, подається для поливу та водночас удобрення саду й городу. Натомість, уся дощова вода захоплюється в підземний резервуар, фільтрується й подається до ставка.

Встановити внутрішню "екосистему" було справжнім викликом, заявляє архітектурна фірма. Була необхідною співпраця сантехніка, ландшафтного дизайнера, спеціалістів з іригації й автоматизації. В результаті отримано інтегровану систему, що підтримує власний баланс.

Більше опису англійською та фото в журналі архітектури та дизайну DeZeen. Усі фотографії Murray Fredericks.

краса австралія архітектура екологія природа

Знак гривні
Знак гривні