Фото і відео: ОМОН проти громадян у Білорусі на тлі "переобрання" Лукашенка. Є поранені

Вночі почалися зіткнення між ОМОНом і протестувальниками після того, як державний екзит-пол заявив про "переобрання" Олександра Лукашенка. Головне гасло протестувальників – "Йди геть!", його скандують практично всюди.

Люди масово виходять на вулиці:

Відео ВВС:

Відео NEXTA, Tyt.by via Reuters/AP, Радіо Свобода:

Кандидатка на посаду президента Білорусі Світлана Тихановська вночі 10 серпня зателефонувала до редакції інформаційного порталу TUT.by і попросила журналістів записати й опублікувати її звернення (станом на 6:50 за Києвом сайт TUT.by недоступний).

«Я хочу попросити міліцію і війська пам’ятати про те, що вони частина народу. І попросити своїх виборців – запобігайте провокаціям, не потрібно давати привід до застосування до вас насильства. Я знаю, що білоруси прокинуться завтра вже в новій країні і сподіваюся на те, що завтра будуть тільки хороші новини. Будь ласка, зупиніть насильство. Перш за все, офіцери, я знаю, що ви можете це зробити», – сказала Тихановська.

Штаб Тихановської з посиланням на офіційні дані підсумкових протоколів дільничних комісій повідомив про її перемоги на 20 виборчих дільницях у Мінську і Мінському районі. «На окремих дільницях перевага над Олександром Лукашенком становить 5–6 разів», – твердить речниця Тихановської Анна Красуліна.

Фоторепортаж нічних зіткнень (Радыё Свабода).

Оскільки протести тривають, кількість затриманих наразі невідома, але йдеться про десятки людей.

Можливо, є серйозно поранені – про це свідчать окремі фотографії:

Протести відбувалися одночасно в усіх обласних центрах. Живий репортаж білоруською

Барикади та вибухи в столиці:

протест білорусь

Знак гривні
Знак гривні