Грандіозний скандал: Зеленський через Венедиктову захищає корумпований Окружний Адміністративний суд Києва

Ірина Венедіктова - несамостійна фігура. Тому або сам Зеленський, або хтось з його офісу (все одно саме президент несе за це відповідальність) віддали незаконні вказівки генеральній прокурорці "потопити" справу про спробу захоплення держвлади суддями Окружного Адміністративного Суду Києва.

Керівництво Офісу Генпрокурора намагалося зірвати операцію НАБУ щодо Окружного адмінсуду Києва (ОАСК) - аудіозапис розмови прокурорів з начальником департаменту - повідомляє Цензор.нет

Розмову записано о 20:00 16 липня в ресторані "Веранда" в Києві. Розмовляє начальник департаменту Генеральної прокуратури з нагляду за ДБР зі своїми підлеглими - двома прокурорами, які є процесуальними керівниками справи проти суддів Окружного адміністративного суду.

Цей начальник отримав інформацію про вручення підозр суддям ОАСК. Прокурори, його підлеглі, є процесуально незалежними особами, отримувати інформацію та давати вказівки по справі їх керівник не має права. Водночас, протягом бесіди він саме це намагається робити: дізнатися всі деталі та завадити своїм підлеглим виконувати службовий обов'язок, робить все це поза своїм робочим місцем, в ресторані.

Очевидним є політичний характер справи: Венедиктова знала про перебіг розслідування (була на нарадах), але 16 липня хтось дуже впливовий з команди Зеленського дає наказ зірвати операцію НАБУ. Однак, їм не вдалося це зробити, завдяки позиції заступника генпрокурора Любовича та прокурорів у справі. За це його прибрали із справи, за рішенням Венедиктової

Ба більше, після того, як з справи прибрали Любовича, керівництво Офісу Генпрокурора відмовляється направляти подання про відсторонення від посади суддів Окружного адмінсуду до Вищої ради правосуддя. З моменту обшуків 17 липня пройшло вже майже три тижні. Але ніяких рішень не приймається, ніякого руху по справі, хід якого генпрокурор раніше сама заслуховувала, і за яким її заступник підписав підозри. Сам Зеленський, який постійно роздає вказівки і дає коментарі щодо інших судових справ, на цей раз зробив вигляд, що це його не стосується - ще одна ознака, що саме він покриває ОАСК.

Детально розмову читайте за цим посиланням

генпрокуратура вовк зеленський оаск скандал

Знак гривні
Знак гривні