Зеленський домовляється з Лукашенком про видачу Україні російських бойовиків

Серед затриманих в Білорусі «вагнерівців» є терористи, які воювали на Донбасі. Україна хоче судити їх за ці злочини

Володимир Зеленський та Олександр Лукашенко обговорили питання екстрадиції затриманих у Білорусі учасників воєнних дій на Донбасі. Про це президент України повідомив у своєму Telegram-каналі.

2522616.jpg

"Провів телефонну розмову з Президентом Олександром Лукашенком. Сподіваюся, що підозрювані у терористичній діяльності на території України будуть нам передані для притягнення до кримінальної відповідальності, згідно з чинними міжнародно-правовими документами", - повідомив Зеленський.

Прес-служба президента Білорусі підтвердила, що це питання дійсно обговорювалися. "Володимир Зеленський торкнувся в розмові питання затриманих в Білорусі бойовиків. Він поінформував, що вони брали участь в бойових діях на Донбасі, і українська прокуратура веде розслідування за цими фактами.

Олександр Лукашенко в свою чергу зазначив, що правоохоронні органи будуть співпрацювати з цього питання в рамках підписаних з Росією і Україною міжнародних угод.

Нагадаємо, раніше Лукашенко звинуватив Росію в тому, що вона відправила на територію Білорусі бойовиків так званої «приватної військової компанії Вагнера». Він заявив, що пояснення російської сторони про те, що вагнерівці нібито прямували транзитом до Африки, є брехливими. Лукашенко пригрозив Росії, що спроба дестабілізувати ситуацію в Білорусі закінчиться для Росії тим, що «горітиме аж до Владивостока».

зеленський лукашенко терористи

Знак гривні
Знак гривні