В Україні – найбільша кількість добових заражень ковідом за весь час епідемії. Влада не помічає

В Україні на ранок 5 серпня зафіксовано 1271 новий випадок інфікування коронавірусом. Загальна кількість хворих на Ковід-19 зросла до 75490 осіб. Ці дані наведено на електронній карті поширення хвороби, створеній головним ситуаційним центром України в Апараті Ради національної безпеки і оборони України.

Внаслідок епідемії коронавірусу загалом у країні померло 1788 осіб, з них 24 — за останню добу.

c6f5a35ac9ca975f.jpg

Ремарка Текстів. Жорсткі карантинні заходи, спрямовані на зупинку епідемії коронавірусу, уряд запровадив 12 березня і протягом кількох тижнів посилював їх. У день введення карантину в країні було виявлено 2 (ДВА) випадки захворювання – у жінки з Житомирської області та в чоловіка з Чернівецької. Коли через три тижні добовий приріст інфікованих зріс до близько ста осіб, в Україні закрили непродовольчі магазини та заклади сфери послуг, зупинили рух усього пасажирського транспорту, закрили доступ до парків, стадіонів та інших зон відпочинку і заборонили збиратися групами більше трьох осіб.

Натомість зараз, коли приріст інфікувань зріс більш ніж на порядок, держава закриває очі на фактично повне ігнорування карантинних обмежень як громадянами, так і підприємствами та установами. Запроваджений нею так званий «адаптивний карантин» схожий на декорацію, яка маскує неспроможність влади ні забезпечити функціонування країни в умовах максимально жорсткого карантину, ні запровадити альтернативні механізми протидії поширенню хвороби.

Результати нашого найсвіжішого моделювання вперше з початку квітня показують стрімке поширення вірусу, причому майже у всіх регіонах. Деталі дивіться у цій інтерактивній візуалізації.

2020-08-05_10-26-18.png

епідемія covid-19 поширення

Знак гривні
Знак гривні