Україна отримала від Білорусі список затриманих "вагнерівців"

Український повірений у Білорусі отримав список всіх затриманих під Мінськом найманців.

Цю інформацію сьогодні на брифінгу озвучив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, - передає Український мілітарний портал.

Вчора тимчасовий повірений у справах України у Республіці Білорусь був запрошений до МЗС цієї країни, відбулась його зустріч з міністром закордонних справ Володимиром Макеєм. Розмова була нормальна, на адресу України якихось звинувачень не лунало, список затриманих громадян ми отримали, і МЗС Білорусі звернулось до нас із проханням передати зазначений документ компетентним органам України для перевірки на предмет скоєння даними особами злочинів у нашій державі та участі у військових діях», – сказав Кулеба.

З його слів, питання не лише у тому, скільки там українців і хто вони, питання ще й у тому, хто з учасників цього списку брав участь у збройних діях на боці окупаційних сил НЗФ і чи причетні вони до вчинення тих чи інших злочинів.

Ми лише вчора отримали повний список громадян, які були затримані, і одразу передали його українським компетентним органам для вивчення… Щодо кількості громадян України, то я можу зараз сказати, що їх не семеро. Але ми маємо перевірити весь список», – заявив міністр.

РФ готує нових бойовиків для дестабілізації Білорусі

білорусь війна агресія тероризм україна росія

Знак гривні
Знак гривні