Кому війна, кому мать родна. РФ хоче вже офіційно постачати зброю бойовикам

Не те щоб неофіційних постачань було мало - проте нахабство зашкалює.

символічне також прізвище речника подібних ідей Кремля
символічне також прізвище речника подібних ідей Кремля

Російські депутати планують “легалізувати” поставки зброї своїм військам в Україні.

Росія погрожує розпочати “офіційні” поставки зброї на Донбас, якщо в США приймуть запропонований закон про виділення $ 300 млн в рік на військову допомогу Україні. Про це заявив голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Калашніков, повідомляє ЛІГА.

“Я вважаю, що виділення в США $ 300 млн на військову допомогу Україні, навпаки, нам відкриває двері для того, щоб допомагати людям,по яким вони хочуть з цієї зброї стріляти – ДНР і ЛНР. В таких умовах ми маємо теж право постачати зброю в ці республіки офіційно “, – заявив Калашніков.

За словами депутата РФ, якщо “третя країна” буде поставляти летальну зброю, то Росії “нічого не залишиться, крім як захистити людей з другої сторони якщо не військами, то хоча б поставками зброї”. “І закрити цю тему – не соромитися поставляти зброю ДНР і ЛНР”, – запропонував Калашніков.

Як нагадує Український мілітарний портал, за даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, управління російсько-терористичними військами на території України здійснює Генштаб ЗС РФ. Окупаційний контингент складається з 1 і 2 армійських корпусів. Безпосереднє керівництво реалізується через Центр територіальних військ Південного військового округу.

війна агресія луганщина росія донеччина

Знак гривні
Знак гривні