Між Азербайджаном і Вірменією після тривалої паузи — сутички. Є жертви

Міноборони Азербайджану і Вірменії повідомляють про бій та втрати.

Про це повідомляє Український Мілітарний Портал з посиланням на Міноборони Азербайджану.

12 липня Баку і Єреван звинуватили одне одного в порушенні режиму припинення вогню.

Повідомляється, що було застосовано артилерію.

Сутички сталися на ділянці Товузького району азербайджано-вірменського державного кордону.

Напруга в Товузькому напрямку азербайджано-вірменського державного кордону тривала в ніч на 13 липня.

Міноборони Азербайджану опублікувало відео, за інформацією азербайджанської сторони, на відео видно нанесення удару по опорному пункту Вірменії.

Удар було нанесено по опорному пункту військових Вірменії над селом Мовсес.

Позиція Азербайджану

За інформацією Міноборони Азербайджану, підрозділи збройних сил Вірменії вчинили провокацію на Товузском напрямку.

Повідомляється, що Збройні сили Вірменії зробили спробу нападу із застосуванням артилерії з метою захоплення позицій Азербайджану на спільному кордоні.

Міноборони підтвердило, що загинуло троє військових Азербайджану, додатково відзначили, що і серед вірменської сторони є втрати.

«Військовослужбовці Азербайджанської Армії Садигов Вугар Лятіф та старший солдат Ельшад Дьонмез загинули при відбитті нападу противника, також загинув важко поранений солдат Дашдеміров Хайям», — йдеться в повідомленні Міноборони Азербайджану.

Позиція Вірменії

Міністерство оборони Вірменії повідомляє зворотне.

Прессекретар Міноборони Вірменії Шушан Степанян повідомила, що Збройні сили Азербайджану зробили спробу порушення державного кордону Вірменії.

Міноборони повідомило, що військовослужбовці Збройних сил Азербайджану без видимих ​​причин спробували перетнути кордон Вірменії в напрямку села Тавуш на автомобілі УАЗ.

Далі Міноборони додає, що військові Азербайджану здійснили спробу захопити опорний пункт Вірменії, прикриваючись артилерійським вогнем, але були відкинуті назад у відповідь вогнем з займаних позицій, зазнавши втрат в живій силі.

Відзначається, що військові Вірменії втрат не мають.

Додатково, засоби масової інформації Вірменії опублікували підбитий автомобіль, який, за твердженням ЗМІ Вірменії, можливо належить Збройним силам Азербайджану.

Нагадаємо, між вірменами та азербайджанцями триває конфлікт з 1988 року, котрий переріс у війну з 1988 р. по 12 травня 1994 р., переважно за контроль над Нагірним Карабахом.

війна вірменія азербайджан

Знак гривні
Знак гривні