ДБР взялося знищувати українську ППО перед можливою атакою Росії

Одною з улюблених тактик Росії завжди було отримання контролю над силовими органами країни, яку збираються захопити. Схоже, що за допомогою ДБР, підконтрольної російським агентам впливу, спробують знищити боєготовність українських військових підрозділів. (У підслідності ДБР, серед іншого, знаходяться злочини, вчинені в ЗСУ).

У той час, коли на кордоні з Україною ворог розгортає величезне угрупування військ у рамках масштабного військового навчання «Кавказ-2020», де розігрується сценарій повномасштабного наступу на Україну, ДБР завдало удару по системі протиповітряної оборони України – у кількох зенітних ракетних бригадах ЗСУ, під Києвом та біля Криму, слідчі вилучили ключові елементи системи наведення на ціль зенітних ракетних комплексів.

Цитата з FB-сторінки Командування Повітряних Сил ЗСУ: (у випадку, якщо повідомлення за посиланням не відкривається, у нас є збережена копія).

1 липня 2020 року у зенітну ракетну бригаду Повітряних Сил ЗС України (військова частина А2860) прибули представники відділу слідчого територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Хмельницький. На підставі ухвали судді Хмельницького міськрайсуду С. Баєва, в межах кримінального провадження №62020240000000492, слідчими ДБР складено протокол огляду та вилучено чотири НВЧ прилади (клістрони) та відповідну супровідну документацію.

Слідчі інкримінують посадовим особам суттєві порушення в закупівлі клістронів. Разом з тим, у згаданій постанові суду не йдеться про вилучення, а лише «про огляд військової частини А2860 та підпорядкованих їй зенітних ракетних дивізіонів».

Такі ж дзеркальні процесуальні дії проводяться в зенітних ракетних бригадах на Одещині (в/ч А2800) та Херсонщині (в/ч А1836) (якраз з напрямку можливої атаки — редакція). Складається враження, що це чиясь спланована акція, спрямована на підрив обороноздатності держави.

У той час, коли на кордоні з Україною ворог розгортає величезне угрупування військ у рамках масштабного військового навчання «Кавказ-2020», де неприховано розігрується сценарій повномасштабного наступу на Україну, державні інституції дозволяють собі подібні речі…

До відома, надвисокочастотні прилади є одним із основних елементів системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль. Створений запас НВЧ приладів, у разі виходу з ладу ЗРК, дозволяє швидко відновити їхню боєздатність.

Відсутність вилучених НВЧ може призвести до небажаних наслідків та суттєво збільшити терміни відновлення бойової техніки, що прикриває повітряний простір та важливі стратегічні об’єкти держави.

Оновлено, 02.07.2020, 21:40: ДБР оприлюднило заяву, у якій обіцяє повернути вилучені прилади.

росія агенти впливу саботаж війна

Знак гривні
Знак гривні