"Шавки Венедіктової". На суді над Порошенком прокурори отримали відкоша від Геращенко

Під час засідання Печерського райсуду, який обирає запобіжний захід 5-му президенту Петру Порошенку, нардепи "Євросолідарності" посварилися із прокурорами, які попросили долучити до матеріалів розслідування відомості про "вплив Порошенка на нардепів партії".

фото: Михайло Палінчак
фото: Михайло Палінчак

"Встановлено, що Порошенко Петро, будучи головою фракції політичної партії "Європейська солідарність", маючи вплив на народних депутатів політичної партії..." — сказав прокурор, на що Ірина Геращенко відрубала:

"Ми незалежні депутати, це ви — шавки [генпрокурорки] Венедіктової. Це приниження... За нас голосували мільйони людей. Це що таке? Ми хочемо свідчити про нашу незалежність".

Їх цитує Українська правда.

Нагадаємо, обвинувачення просить обрати п’ятому президенту Петру Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання на 8 днів до 10 липня.

Зокрема, 10 липня закінчується термін розслідування справи щодо Порошенка.

Водночас, уже є клопотання прокуратури про продовження термінів розслідування.

У ДБР заявили, що захиснику Порошенка уже вручили копію клопотання про продовження терміну досудового розслідування в зазначеному кримінальному провадженні.

Клопотання про продовження термінів досудового розслідування до 6 місяців має розглянути Печерський райсуд, окремо від розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу.

Зранку 1 липня Порошенко прибув на допит у якості підозрюваного до Державного бюро розслідувань. У відомстві повідомили, що Порошенко відмовився від показань у ДБР та не захотів брати повістки про виклики на допити на інші дати.

Після виходу з ДБР Порошенко разом із колоною своїх прихильників рушив до будівлі Печерського суду Києва, де о 14.00 продовжилося засідання з обрання йому запобіжного заходу.

Прямий ефір Громадського

порошенко курйоз суд

Знак гривні
Знак гривні