"Дивні та красиві". Західне видання радить "не пропустити" чотири українські фільми

Видання Calvert, яке спеціалізується на "пострадянському регіоні", рекомендує своїм читачам не пропустити кілька нових українських фільмів.

Кадр із фільму "Мої думки тихі"
Кадр із фільму "Мої думки тихі"

Calvert виділило чотири фільми:

Українське кіно на підйомі, з новою хвилею режисерів і режисерок, які захоплюють критиків, журі й аудиторії престижних міжнародних кінофестивалів.

Кожен із цих фільмів отримував нагороди, кожен розповідає унікальну історію – проте в усіх є спільні теми: батьківство одинаків, самотність, конфлікт, у якому перебуває країна.

Як би по-різному це не виглядало для батька-одинака з анексованого Криму чи для багатодітної матері з Донбасу – фільми показують боротьбу самотніх батьків.

І водночас кожен із режисерів і режисерок використовує своє унікальне бачення, зображуючи сучасне та уявляючи нові можливості післявоєнного майбутнього України, пише видання.

Від Текстів зазначимо, що із новим призначеннями на керівництво Держкіно від "зелених", продовження підйому українського кіно очікувати не доводиться, адже відому фахівчиню провалили, а взяли директорку провінційного кінотеатру.

україна кіно

Знак гривні
Знак гривні