Велосипедисти вимагають у Києва інфраструктуру. Це особливо потрібно під час епідемії

Додамо від ТЕКСТів: Можна не витрачати шалені кошти, достатньо буде просто відокремити частину дороги блоками, як при ремонті доріг — і віддати її велосипедистам. Французи так і зробили.

Фото Олександра Богаченка-Мишевського
Фото Олександра Богаченка-Мишевського

"Припиніть нас убивати" — так називалась акція велосипедистів.

Щороку в Києві більшає велосипедистів. Це підтверджується підрахунками, які проводить U-cycle — одна з громадських організацій, що займається промоцією і адвокацією велосипеда в місті.

При цьому інфраструктура — здебільшого "окозамилювальна". Через брак доріжок трапляються ДТП, де, звісно, травмуються не люди в машинах, а люди на велосипедах.

"Велоспільнота провела протестну акцію біля Київради — це так званий "лежачий протест". Велосипедисти, котрі лежать біля входу в КМДА, нагадують чиновникам і всім киянам, що досить вже смертей і каліцтв на дорогах. Нам потрібна безпечна велоінфраструктура!" — йдеться в тексті новини.

Дивіться також фото:

Велосипедний протест біля Київради: вимагаємо безпечної велоінфраструктури. Досить нас вбивати! Фото: Ольга Поліщук, Ігор Іванов, Анастасія Балабанова, я. Текст - в блогу, лінк в першому коменті.

Gepostet von Oleksandr Bogachenko-Mishevskyi am Montag, 15. Juni 2020

Нагадаємо від ТЕКСТів: Радник мера Києва Максим Бахматов заявив, що транспорт може паралізувати Київ уже в цьому році та що мета столичної влади — "пересадити" з автомобілів на інші види транспорту якомога більше людей.

Чому б, замість "російської рулетки" евакуаторів із перетіканням грошей у приватні кишені не займатися промоцією, зокрема, й велотранспорту — якщо це дешевше, екологічніше і, після карантину, безпечніше за громадський транспорт?

протест місто транспорт майбутнє

Знак гривні
Знак гривні