Обшук у Омеляна, прокуратура за Суркісів, суд над Стерненком (ОГЛЯД)

І все це в один день.

За Суркісів

Прокуратура викликає правління ПриватБанку на допит за сумнівними виконавчими провадженнями про невиплату 250 млн дол. офшорним компаніям Суркісів.

"10 червня 2020 року члени правління ПриватБанку отримали повістки на допит до Прокуратури міста Києва за фактом невиконання рішення суду про виплату офшорним компаніям, пов'язаним з братами Суркісами, більше 250 млн дол. депозитів, конвертованих у капітал банку під час його націоналізації", — йдеться в повідомленні.

Як повідомила пресслужба банку, повістки на допит були відправлені всім членам правління банку прокурором відділу процесуального керівництва прокуратури м.Києва А. Столярчуком. При цьому, документи були оформлені з численними процесуальними порушеннями і датовані "заднім числом" 27 травня з вимогою з'явитися в прокуратуру 5 червня 2020 року.

Обшук у Омеляна

Вранці 12 червня 2020 року ексміністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці в Facebook написав, що слідчі ДБР прийшли з обшуком в будинок, де він проживає разом з родиною.

Як повідомили в ДБР, обшуки проводилися в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом викрадення злочинною організацією 4 квітня 2014 року в Корсунь-Шевченківському та подальшим вбивством журналіста Василя Сергієнка. У цій справі проходить екснардеп від Партії регіонів Геннадій Бобов.

"Власником цього будинку, як з'ясувалося, був син екснардепа до 2016 року, потім він його продав. Тому зараз інший власник, у якого ми з сім'єю орендуємо будинок з 2017 року, — розповів Омелян. — Я ніколи особисто не спілкувався з Бобовим, ми не знайомі".

За словами Омеляна, він намагався пояснити це співробітникам ДБР, але вони не стали його слухати.

Він пояснив, що правоохоронці показали ухвалу суду і сказали, що нібито шукають речі екснардепа. Аргументи про те, що він не живе в цьому будинку, їх не переконали.

Суд обирає запобіжний захід Стерненку

Шевченківський районний суд Києва обирає запобіжний захід колишньому лідеру одеського осередку «Правого сектору» Сергію Стерненку.

Напередодні Стерненку вручили підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Якщо вину буде доведено, активісту загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Слідчі ставлять під сумнів версію про самозахист Стерненка через «подальші дії» після ударів активіста.

В СБУ кажуть, що оскільки один із нападників на Стерненка Іван Кузнецов втік із місця події, напад на Стерненка вважається закінченим — його життю та здоров’ю вже нічого не загрожувало. Проте Стерненко, як зазначають у Службі безпеки, побіг за Кузнецовим, наздогнав його і завдав декількох поранень, зокрема удар ножем у серце, який і призвів до смерті.

Також вони зазначають, що тіло Кузнецова знайшли майже за 100 метрів від місця першої сутички, тому вважають заяви про те, що Стерненко поранив його під час самооборони, неправдивими.

За матеріами Укрінформу, Цензора, Громадського

стерненко репресії омелян

Знак гривні
Знак гривні