Зеленський призначив нового главу ВМС. Не виключено, що саме його контррозвідка нещодавно викрила у контактах з ФСБ

Сьогодні Зеленський призначив Олексія Неїжпапу командувачем ВМС України. У березні СБУ доповідало, що військового із схожими біографічними даними розкрили на тому, що він підтримував контакти із екс-колегами, які зрадили Україну у Криму. Вони відбувалися під час особистих зустрічей у тимчасово анексованих Криму і Севастополі, та через мобільний зв'язок

Неїжпапа у 2015-2019 роках був заступником командувача Військово-Морських сил з бойової підготовки – начальником управління бойової підготовки Командування Військово-Морських сил ЗСУ; перед цим - у 2013-2014 роках він був керівником Академії військово-морських сил імені П. С. Нахімова.

Ці дані співпадають з тими, що вказала прес-служба СБУ у повідомленні про військовослужбовця, який контактував з ворогом. У ньому йдеться, зокрема, про його посаду - "заступник командувача ВМС", згадується, що він мав вплив у Академії ВМС.

Контррозвідка СБУ, у березні: "Під час цих контактів представники ФСБ РФ дізнавались у високопосадовця інформацію про морально-психологічний стан українських військових моряків, рівень їх фінансового і матеріального забезпечення, а також стосовно конкретних посадових осіб Командування ВМС ЗС України. У результаті вжитих військовою контррозвідкою СБУ заходів не допущено вчинення високопосадовцем ВМС ЗСУ особливо тяжкого злочину та попереджено потенційні негативні наслідки для національної безпеки. Приймається рішення щодо скасування військовослужбовцю допуску до державної таємниці та звільнення з військової служби."

Зеленський, у червні: "Призначити Неїжпапу Олексія Леонідовича командувачем Військово-Морських Сил Збройних Сил України"

Якщо справді ідеться про одну і ту ж людину, та якщо висновки контррозвідки були вірними, то призначення його на посаду голови ВМС в умовах, коли експерти прогнозують можливу кризу на півдні України (де може виникнути необхідність у застосуванні сил на морі), є цілеспрямованим зусиллям Зеленського послабити обороноздатність України.

Оновлено, 20.06.2020: За інформацією видання "Думская", йдеться про зовсім іншу людину. До того, ж - контррозвідка на цей раз могла спрацювати неякісно. Деталі читайте за посиланням.

зеленський війна вмс призначення

Знак гривні
Знак гривні