Космічні фото дня. SpaceX та NASA скасували "історичний" політ уже під час запуску

NASA оголосило про запуск "історичної місії" й навіть почало прямий ефір — але в результаті нічого не відбулося. Навіть президент США вже прибув дивитись — але тут вдарила блискавка.

Crew Dragon досі в космічному центрі імені Кеннеді
Crew Dragon досі в космічному центрі імені Кеннеді

Відкладений запуск мав стати першим запуском людей на орбіту зі США за майже десятиліття — з 2011 року, а також першим випадком в історії, коли це мала здійснити приватна компанія (кораблем, який законтрактувало державне агентство).

imrs (2).webp

Астронавти Bob Behnken та Doug Hurley вже з'явилися на майданчику в костюмах, брендованих не тільки логотипами NASA, але й Space-X

Втім, під час запуску з'явилися перші ознаки тропічного шторму Берта, який раніше вдарив по Флориді, потім призупинився над узбережжям Північної та Південної Кароліни — однак залишив по собі ризик ізольованих гроз у хмарах навколо місця запуску ракети.

Коли за 17 хвилин до запланованого старту неподалік від стартового майданчика помітили блискавку — політ було миттєво скасовано.

imrs.webp

Та сама блискавка

Місія Crew Dragon мала оперувати під час "миттєвого вікна запуску", тож відкладення його на понад годину змушує перепланувати політ.

Наступне "вікно можливості" заплановане на суботу — з того самого майданчика 39-A, з тієї самої точки, звідки в 1969 році стартував Аполлон-11, який запускав перших астронавтів на Місяць (не без піар-мети — це теж була "історична подія", нагадує Washington Times).

Ще один цікавий факт: на запуску були присутні Трампи — демонстративно без масок:

imrs (1).webp

Республіканці й особисто Трамп у країні, що найбільше потерпає від коронавірусу, виступають за скасування карантинів

З цього приводу:

COVID-19 у США сильніше б'є по демократичних штатах. Але республіканцям радіти рано (ІНФОГРАФІКА, КАРТА)

За матеріалами SpaceX та Washington Post.

космос сша

Знак гривні
Знак гривні