Кияни самостійно відмили підземний перехід. Комунальники викликали на них поліцію

Шестеро містян взялися очистити від бруду і написів стіни підземного переходу на площі Льва Толстого. Фото прибирання оприлюднив на своїй сторінці у Facebook киянин Єлисей Ходоловський.

За його словами, людям, що прийшли на цю акцію, «набридли бруд та антисанітарія у центрі міста», на які до того ж зовсім не звертають уваги комунальні служби.

«Балансоутримувачем цього переходу значиться КП ШЕУ Шевченківського району комунальної корпорації “Київавтодор” , але, як ми бачимо, весь благоустрій від цього КП обмежується замітанням недопалків», — пояснює він.

Ходоловський також розповів «Хмарочосу», що на це прибирання (стіни очищали за допомогою міні-мийки високого тиску — ред.) довелося витратити набагато більше часу, ніж сподівалися. Мовляв, стіни переходу облицьовані бежевим ракушняком, який легко забруднити, але набагато складніше — відчистити.

«У прибиранні нам дуже допоміг місцевий McDonalds, який дозволив підключитися до свого водопостачання. Пліснява, бруд, клей від об’яв і мох змилися легко, проблема лише у графіті та написах маркером. Фарба в’їлася настільки глибоко, що її доведеться лише зішліфовувати», — каже Ходоловський.

Також під час прибирання довелося відволіктись на спілкування з патрульними, яких викликала співробітниця КП ШЕУ Шевченківського району. Активісти кажуть, що вона звинуватила їх у «незаконному прибиранні комунальної території» та «шумних роботах у вихідний день», а недоглянутість переходу з боку комунальників пояснила «відсутністю повноважень».

Організатор акції Віталій Онопрієнко наголосив, що це прибирання — лише початок міського руху «Києве, мий». Він каже, що міні-мийка та витратні матеріали обійшлися волонтерам майже у тисячу євро — втім сподівається, що якщо до команди долучатимуться нові люди, то вона зможе закупити додаткове обладнання.

«Головна ідея — показати киянам приклад, що можна піклуватися про своє місто, не чекаючи, поки за це колись візьмуться чиновники. Наразі наш основний склад — це чотири людини, але впевнений, що незабаром нас стане набагато більше».

За словами Онопрієнка, найближчим часом учасники руху хочуть очистити від багаторічного бруду весь підземний перехід — і після цього планують поширити ініціативу на інші вулиці та об’єкти.

UPD: Додав світлину злої тьоті, без дозволу якої ніхто прибирати не може! Завтра кияни нарешті зможуть скористатися...

Gepostet von Елисей Ходоловский am Sonntag, 24. Mai 2020

курйоз київ

Знак гривні
Знак гривні