Ігноруйте прес-конференцію Зеленського. Справжня новина – атака на Байдена

Вчорашня прес-конференція Зеленського, яка була проведена для проросійських пропагандистських медіа, є вторинною подією в порівнянні з тим, що Зеленський і вся його команда, вочевидь, вирішили вступити в американську виборчу кампанію на стороні Трампа.

Втручання розпочалося з подачі нардепа Андрія Деркача, який оприлюднив записи, де начебто Петро Порошенко розмовляє з Джо Байденом. Деркач відомий своїми проросійськими поглядами та КДБ-шним минулим, тому його заяви про "держзраду, корупцію" і про те, що записи "чітко показують... Україною керував Байден" не викликають подиву.

В партії Порошенка "Європейська солідарність" заперечили автентичність записів, назвавши їх "російською провокацією". Речник Байдена наголосив, що записи "сильно відредаговані", але навіть у такій формі є лише "діркою від бублика".

Нагадаємо, що Андрій Деркач разом з Олександром Дубінським, одним із ключових депутатів від олігарха Ігоря Коломойського у фракції "Слуга народу", вже майже рік форсують в інформаційному полі тему начебто корупційних дій сина Байдена. Це почалося після візиту в Україну особистого адвоката Дональда Трампа, Рудольфа Джуліані, у 2019 році.

Однак на відміну від попередньої активності Деркача на цю тему, на цей раз його заява була масово підтримана на всіх рівнях нової влади: про необхідність розслідування говорили спікер Разумков і президент Зеленський, а генпрокурор Венедіктова дуже оперативно, вночі , завела ще одну справу "про держзраду", в якій фігурує Петро Порошенко. Це свідчить про те, що і заява Деркача, й реакція на неї – сплановані і підготовлені в одному місці.

Оновлено: також, 21 травня скандально відомий суддя Печерського суду Вовк (за чутками, пов1язаний з Андрієм Портновим), зобов'язав Офіс генпрокурора розслідувати справу про можливе втручання віцепрезидента США Джозефа Байдена в роботу ексгенпрокурора Віктора Шокіна. Це - пряме розслідування щодо Байдена, і це ще гірше ніж справа стосовно Порошенка. Цікаво, що позов у Печерський суд подав такий собі Телешецький Олександр Іванович, адвокат. Людина з таким саме ім'ям фігурує у списках прокурорів, що переслідували учасників протестів під час Революції Гідності.

Ми не будемо гадати, в якому саме місці це було зроблено. Вочевидь, тут зійшлись інтереси як Коломойського, так і проросійських сил у команді Зеленського. Ми навіть не будемо гадати, чи розуміє сам Зеленський, що він робить (скоріше за все – ні, але насправді це й неважливо). Справа в тому, що внаслідок таких його дій результати для України в будь-якому випадку будуть негативними: ми суттєво (як держава) втратили підтримку Республіканської партії США після "Українагейту" та спроби імпічменту Трампа. Тепер ми ризикуємо отримати значно більші втрати у відносинах із Демократичною партією, кандидатом від якої є Джо Байден.

Навіть якщо Дональд Трамп виграє вдруге (на що, вочевидь, розраховують "стратеги" в команді Зеленського), він викине інтереси України як розмінну монету на перших же своїх перемовинах із Путіним. Тому що в нас не буде надійної підтримки з боку жодної з двох головних політичних сил у Сполучених Штатах.

Прощавай, стратегічна підтримка від нашого головного союзника у війні з Росією?

росія зеленський вибори сша

Знак гривні
Знак гривні