Не розслабляйтеся: Як COVID-19 впливає на "здорову й молоду" людину. До і після (ФОТО)

У цей перехідний час послаблень варто ще раз нагадати, що таке коронавірус. Це фото, оприлюднене підкачаним бородатим чоловіком у розквіті сил, стало вірусним у західних соцмережах:

Безвідносно до естетичних уподобань: людина за шість тижнів втратила 25 кілограмів.

Порівняно молодий та доти цілком здоровий, 43-річний Майк Шульц оприлюднив свої фотографії до та після перенесеної хвороби.

Він думав, що пробув у палаті лише тиждень – лише коли він оклигав, йому повідомили, що минуло півтора місяці на заспокійливому та з трубкою в легенях.

"Я був настільки слабким – це була одна з найгірших частин усього. Я не міг тримати телефон: він здавався надто важким. Я не міг листуватися ні з ким, бо мої руки трусилися".

Здатність його легенів самостійно дихати відновлюється дуже повільно.

"Я думав, я досить молодий, щоб вірус на мене не вплинув – і я знаю, багато людей так думають. Я хотів показати, що це може статися з будь-ким. Не має значення, молодий чи старий, маєш попередні хвороби чи ні", – заявив він, одужуючи.

За тиждень до початку хвороби він побував у Маямі на Winter Party Festival.

"Ми знали, що вірус уже є, – сказав Шульц. – Проте справжніх обмежень не було. Ми подумали: Ну добре, ми частіше митимемо руки й не торкатимемось облич".

Відомо принаймні про 38 людей, які захворілі після тієї вечірки. Троє з них померли.

Через кілька днів у Бостоні йому викликали швидку. Вже по дорозі вдягли маску, а потім почали давати заспокійливе (sedating).

На основі матеріалу BuzzFeed.

Дивіться також:

Зовсім не "просто грип". Як Covid-19 призводить до серйозних, часом незворотних ушкоджень внутрішніх органів

інозмі коронавірус

Знак гривні
Знак гривні