Розбавляють статистику: в Росії ховають у подвійних мішках людей, що офіційно померли не від COVID-19

Людей, які начебто померли не від коронавірусу, ховають у Росії на окремих місцях, у подвійних мішках з хлоркою між ними. Поховання здійснюють люди в масках та захисних костюмах.

Як ми писали, Росія на другому місці за кількістю захворювань на коронавірус – при цьому офіційно заявляє про низьку смертність, але кількість "надлишкових смертей" значно вища за вказану.

Подвійні мішки з хлоркою, закриті труни, окремі місця на кладовищах – так ховають у Росії не тільки людей, що померли з діагнозом «нова коронавірусна інфекція», а й тих, хто, згідно з офіційними документами, помер від інших захворювань.

Ці люди не потрапляють в російську офіційну статистку жертв COVID-19 (цифри якої викликають у світі великі сумніви), хоч і підходять за багатьма ознаками.

Про те, як в Росії маніпулюють з даними по COVID-19, читайте в матеріалі «Статистика підкручується і за страховими випадками, і по смертях» опозиційного вадання Insider.

Демографи теж говорять про явне заниження даних по COVID-19 в Росії.

За даними New York Times, у статистику не потрапляють смерті від COVID-19 у багатьох країнах – але особливо там, де спершу "не визнавали" епідемію, як-от у Росії, Туреччині, Індонезії.

Росія зараз занижує смертність принаймні на 70%. Це доволі легко порахувати, порівнявши загальку кількість смертей (не тільки з офіційним діагнозом) із середньостатистичною за відповідні місяці різних років.

росія коронавірус

Знак гривні
Знак гривні