В інтернаті в Києві майже сотня хворих на COVID-19

Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що в столиці в Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат підтвердили захворювання на COVID-19 у 81 особи. За попередніми даними, вірус у заклад «занесла» молодша медсестра однієї з груп.

фото з Google Maps
фото з Google Maps

«У столиці виявлене нове вогнище захворювання на коронавірус. У Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат сьогодні підтвердили захворювання у 81 особи. Там спочатку виявили хвору жінку-працівницю. І після цього зробили ПЛР-тести всім вихованцям та персоналу закладу. Загалом протестували 182 особи», – сказав Віталій Кличко, якого цитує Радіо Свобода.

Він вказав, що, за результатами тестів, серед хворих 53 вихованки будинку-інтернату – віком від 7 до 35 років, а також інфіковані 28 осіб з персоналу інтернату – 26 жінок і 2 чоловіків.

Повідомляється, що в лікарні столиці госпіталізували трьох пацієнтів із числа персоналу. Інша частина персоналу – на самоізоляції вдома, під контролем лікарів. Інфіковані вихованки закладу перебувають у задовільному стані й отримують медичну допомогу в інтернаті.

«Як з’ясували, вірус занесла одна жінка – молодша медсестра однієї з груп інтернату. Зазначу, що такі інтернати працюють у закритому режимі. Крім персоналу, їх ніхто не відвідує», – наголосив Кличко.

За його словами, наразі Дарницький будинок-інтернат для дівчат повністю закритий на карантин. Там здійснюють заходи з посиленої дезінфекції та медичне обстеження. На в’їзді на територію чергують рятувальники та поліція.

коронавірус київ

Знак гривні
Знак гривні