Чергове дослідження на малій групі пацієнтів підтвердило ефективність ліків від малярії для лікування COVID-19

Гідроксихлорохін – препарат, який давно використовують для лікування малярії та автоімунних захворювань – підтвердив свою ефективність у ще одному дослідженні на людях (невелика вибірка). Ще кращий результат від комбінації гідроксихлорохін + азітроміцин.

Французькі лікарі з дослідницького центру в Марселі провели дослідження (openlabel non-randomized clinical tria) на невеликій групі пацієнтів, хворих на COVID-19. Результати наступні: 20 пацієнтів, що приймали препарат, показали суттєве щоденне зниження кількості вірусу SARS-CoV-2 (який викликає COVID-19) у мазках. З графіка видно, що під час прийому гідроксихлорохіну кількість вірусу за п'ять днів знизилась майже вдвічі в порівнянні з контрольною групою, що не приймала препарат. Щоденні аналізи кількості вірусу для іншої групи хворих, які отримували комбінацію гідроксихлорохін + азітроміцин (один із нових антибіотиків широкої дії) показали зниження вірусу до 10% від початкової кількості за три дні.

результати дослідження

З інших пов'язаних новин – компанія Байер пожертвувала США три мільйони таблеток, що містять хлорохін фосфату (інша форма діючої речовини), в той час як американський виробник ліків Rising pharmaceuticals ще в січні підняв ціни на хлорохін удвічі.

Це не перші дослідження, що дозволяють припускати лікувальний ефект хлорохіну (гідроксихлорохіну). Нагадаємо, що найдетальнішу добірку всіх способів лікування наслідків COVID-19 ви можете знайти за цим посиланням.

вірус ліки дослідження

Знак гривні
Знак гривні